donderdag 31 mei 2012

Een tijger in mijn bed.

Een tijger in mijn bed.

Terwijl ik op de bank lig verdwijnt langzaam het kleed naast me onder een witte deken van zakdoekjes. Sinds ik bij de reclame gezien heb dat ik die vieze lappen gewoon op de grond mag gooien, doe ik niet anders!
Het is trouwens wel een echt vieze reclame, want wat zit die man daar toch de hele dag te doen, met twee handen op kruishoogte verborgen onder de tissiue's?

Maar goed, inmiddels dansen de zwarte en witte stippen voor mijn ogen vrolijk een cha cha cha, terwijl ikzelf daar op dit moment echt niet aan moet denken. Stel je voor dat ik moet niezen net op het moment dat ik uitdraai en de man die naast ons danst spontaan per ongeluk een douche geef. Bah bah.
Bovendien hoeft mijn dans partner mij niet rond te draaien, dat doe ik vanzelf al.

Mijn keelpijn heeft het leuke effect dat ik me niet eens ziek hoef te melden. Aangezien ik alleen heel zacht kan fluisteren stuur ik een mailtje dat ik zo ga bellen, dus als ik aan de lijn kom weten ze al dat ik onverstaanbaar zal zijn en zeggen ze zelf al: oké we snappen dat je je ziek wilt melden, we moeten alleen nog even weten of je collega inval nodig heeft. Met veel krachtinspanning weet ik er een ferm ja uit te worstelen en mag ik gelukkig weer ophangen.

Wat trouwens ontzettend lief was: ik ben gisteren gewoon gaan werken maar werd halverwege naar huis gestuurd door mijn collega. Dat moest ik natuurlijk even aan de peuters uitleggen. Dus ik vertelde dat ik ziek was en naar huis ging. Een mannetje vroeg of ik dan naar bed ging? Ja, als je ziek bent moet je in bed liggen. Het antwoord hierop kwam meteen: "Dan moet je wel een knuffel meenemen." Hij rende naar de knuffels en heeft speciaal voor mij de zachtste knuffel tijger uitgekozen. Nu lig ik dus echt met een tijger in bed, zodat ik weer gauw beter word.

woensdag 30 mei 2012

Bomen tellen

Bomen tellen

Twee kabouters wonen in het bos, ze doen niets liever dan bomen tikkertje. Ze rennen hard achter elkaar aan en doen wie het eerst de boom aan kan raken. Die heeft gewonnen.
Ze hebben samen zoveel plezier, dat iedereen die ze bezig ziet een krul in zijn mondhoek voelt ontstaan. Hun opgewonden gejuich en enthousiaste gegiechel zorgt voor tintelingen in je oren. Ze stralen hun levenslust af op wie de tijd neemt bij hen stil te staan.

Echter de bomen lijken steeds verder weg te staan. Langzaam maar zeker kunnen de kabouters steeds minder bomen tellen voor ze uitgeput raken. Af en toe komen ze eindelijk, zwaar hijgend en tollend op hun kleine beentjes, aan bij de boom en dan blijkt het helemaal geen boom te zijn, maar is het bv een vuilnisbak op een houten paal. De bomen lijken verder weg, de grond lijkt drassiger, de ochtend dauw lijkt niet helemaal meer op te lossen en de geluiden van het anders zo levendige bos sterven langzaam maar zeker weg.

Zou dit de ondergang van de natuur kunnen betekenen?

Of zijn het gewoon twee uiterst bejaarde kabouters die zich niet bij hun leeftijd neer kunnen leggen?

dinsdag 29 mei 2012

Doe eens gek!

Doe eens gek!

Ik hou van spontane acties! (Eerlijk gezegd: vooral wanneer ze mij goed uitkomen)
Tijdens een etentje met mijn vriendin Laura vertel ik dat ik deze week ben gaan locken bij Nadia. Meteen vertelt Laura dat ze erg graag een lockmachine wil en ze zit al te azen op de aanbieding van de "goedkopere supermarkt". Na wat googlen blijkt dat er (hoe toevallig) een andere goedkope supermarkt net deze week de beroemde overlockmachine in de aanbieding heeft! Yeahhh goede deal, spontaan besluiten we: we kopen hem samen!!

De volgende ochtend loop ik met mijn hoofd in de wolken tussen de peuters door, hoezo werken? Ik wil naar de winkel! Kijken of ik me niet vergist heb, want hoe toevallig kan dit zijn? Eindelijk heb ik alles afgehandeld en kan ik in de auto op weg naar een afgelegen filiaal. En ja hoor, er staan er nog drie en die ene is voor ons! Yess, hebben hebben hebben.

Thuis aangekomen heb ik natuurlijk niet zoveel belangstelling voor de gebruiksaanwijzing en al helemaal niet voor de handige ingesloten dvd. Nee, ik zie heerlijke knopjes, haakjes en hoekjes, gaatjes, oogjes en draadjes. Hmmmm wat ziet dat er allemaal spannend uit. Ik wil gaan voelen, proberen, mogelijkheden verkennen, fouten maken en opnieuw doen.
Als ik het heel goed aanpak kan ik vanavond mijn eerste kussentje al in elkaar draaien......alhoewel dan is het misschien handig dat ik wel wat garen in de juiste kleur heb.

Dus op naar de volgende winkel om wat klossen te gaan scoren. Nu zit er hier in de buurt een erg leuk winkeltje Miss Wings met stoffen, garen, wol, knopen enz. enz. Eerst daar maar eens neuzen. In plaats van snel wat garen halen, blijf ik wel een half uur staan kletsen, wat is het daar gezellig! Allerlei tips en ideeen vliegen me om de oren, grapjes tussendoor die helemaal in mijn straatje passen en al snel blijken we helemaal op een lijn te zitten. Niet te moeilijk doen, een hobby doe je omdat je er plezier aan wilt beleven, wanneer je aan het breien bent kun je ook tv kijken, een gesprek voeren en lezen en als iets verkeerd gaat kun je desnoods altijd nog opnieuw beginnen. Wanneer er tussen neus en lippen door het woord "les" valt, vallen we tegelijk stil en kijken elkaar aan.... ja inderdaad ze geeft ook les en ze heeft vanavond een plekje over. En ..... ja inderdaad ik wil graag mijn machine beter leren kennen en ik ben toevallig net gestopt met muziek maken dus ik heb ook een plekje over.

Diezelfde avond zit ik giebelend van de zenuwen volop te genieten van misschien wel een nieuwe hobby. Hoe vreemd kan het lopen en hoe snel kan het gaan.

maandag 28 mei 2012

Paard rijden

Paard rijden

Toen ik een jaar of twee was mocht ik paardrijden op mijn vaders knie, niets spannends, gewoon hobbelen en het leukst was natuurlijk het "gat in de weg" !
Later mochten mijn zussen op ponykamp, waarschijnlijk dachten mijn ouders dat ik inmiddels genoeg paard gereden had, want ik mocht niet mee. Wat ik gedaan heb die zomer? Geen idee, ik denk dat ik naar Zeeland ben geweest en het daar enorm naar mijn zin heb gehad.
Gillend van de lach achter varkens van de buurman aan rennen in de hoop dat ik er op mocht zitten. Of stilletjes door het hoge gras sluipen om dan met een tijger sprong op een schaap te willen springen. Misschien zelfs wel aanpappen met de buurjongens zodat ik een rondje op het paardje bij hen in de "tuin" mocht rijden.
Toen ik door vrijwilligerswerk elke week een keer een rondje in de bak mocht lopen met een levensgroot paard vond ik ze wel erg groot, maar de wens om eens keihard door een bloemenveld te galoperen bleef.
In ieder geval was ik erg jaloers toen mijn zoon op 8 jarige leeftijd paardrijles kreeg. Iedere week ging ik mee in de hoop dat ik spontaan ontdekt zou worden als natuur talent. Helaas dat gebeurde niet, ik struikelde over paardenstront, stootte mijn hoofd tegen overhangende hoefijzers en belandde zingend op de bar. Ze vonden me een natuurtalent om de hele bubs tussen Zevenbergen en Made te vermaken, maar op een paard lieten ze me niet zitten.
Op 35 jarige leeftijd mocht ik onverwacht op een echt paard rijden. Het was een supergroot paard ergens in de bergen van Frankrijk. Terwijl ik in het Frans (wat ik niet spreek) uitleg kreeg over wat de bedoeling was, droomde ik weg over de heerlijke rit die in het verschiet lag. Eindelijk vertrokken we met de hele groep, omdat alle ruiters ervaren waren en ik geen vragen gesteld had (conclusie: ze weet alles al) gingen we rap in een vlot tempo de bergen in. Kris kras tussen bomen door en mijn ultieme droom: door de lavendel velden!!! Dat ik de enige was die daar doorheen reed omdat ze geen benul had hoe het paard te sturen doet er niet toe. Ik had de rit .....waar ik mijn hele leven al van gedroomd had!!

zondag 27 mei 2012

Het heerlijke strand.

Het heerlijke strand in Zeeland,
ik kom er al sinds ik .... nog niet geboren was, denk ik!

Sommige momenten blijven altijd een foto moment voor mij, de meeuw die op het strand huisje zit, ik kan er ieder jaar weer een foto van maken, niet beter of mooier dan die van vorig jaar, maar gewoon een nieuwe. De jongens gillend van de kou in de zee, op de foto komt het leuker over, het lijkt of ze vreselijk veel pret hebben ipv. alleen maar heel veel kou. De stormbrekers zorgen ook ieder jaar weer voor mooie en soms spectaculaire foto's.

Zo ook van onze buren, ieder jaar weer een verrassing: wie wonen er nu weer naast ons.
De ene keer zijn het nijdig blatende schapen, ik ken dat compleet bespottelijke gevoel van dat meisje in de reclame: wat een geblaat, ik kom hier voor mijn rust hoor!
De andere keer zijn het prachtige lakenvelders, met raar maar waar, steeds 1 klein stiertje erbij. Wat daar de reden van is??? Soms zijn het "gewone" roodbonte koeien, geiten, stiertjes, of plots geen dieren maar staat er graan of maïs.
Het maakt me niets uit, ik moet er een foto van maken.

Maar op de een of andere manier smelt ik steeds weer weg zodra ik tussen het helmgras door kijk. Sommigen kijken graag tussen de coulissen door, anderen door een roze bril, via een kader, vanonder hun wimpers of tussen hun vingers. Ik bekijk het liefst de wereld tussen wat groen/gele grassprieten door. De hele situatie ziet er opeens erg onschuldig, gezellig, vertrouwd, veilig uit.

zaterdag 26 mei 2012

Vertrouwen.



Wauwww wat werkt dat mooi met Facebook. Ik zoek iemand met een lockmachine en diezelfde avond zit ik achter zo'n ding mijn allereerste stofjes te locken.

Om negen uur 's avonds zit ik nog relaxed op de bank, te wachten tot mijn lief naar huis komt. In plaats van de voordeurbel gaat echter mijn telefoonbel, alhoewel bel, zeg maar gewoon luchtalarm. "Hoi Jas, jij wilde toch locken? Nu pak je spullen en kom langs!" aldus Nadia. 
Compleet overrompeld door zoveel onverwachte actie gooi ik wat spullen in een tas en kruip ik achter het stuur richting Brabant Park ofzo. Wat was het adres ook al weer? Ach ik vertrouw er maar op dat mijn autootje me brengt waar ik wezen moet. Ik sla hier en daar een hoek om, ik cross door de ene na de andere straat met een heleboel drempels en bedenk dat ik er nu toch onderhand zou moeten zijn. Het is uiteindelijk een kwestie van meer geluk dan wijsheid dat ik in 1 keer voor de juiste deur sta. ( zolang je niet uitstapt, rij je in 1 keer toch?)

Bij Nadia aangekomen stap ik in een mij niet vertrouwde wereld van huisvlijt met een naai- en lockmachine. Overal stofjes, draden, scharen, spelden, machines en te midden van die chaos zit de rust zelve. 
Tja en eigenlijk snap ik het dan meteen al. Dit is Naad op haar best: ga zitten en kom in actie.
Dus voor ik het weet heb ik mijn dure stof in stukken gescheurd (vertrouw op de stof)  mijn broek niet op de gok, maar netjes op maat afgeknipt ( vertrouw jij jezelf?) en zit ik met een sneltreinvaart achter de eerste woeste machine. LES EEN : vertrouw op de machine!
Uhhuh. 
Hier blijft het zo'n beetje bij. Terwijl zij doorgaat met kilometers stof voor een zwaaijurk voor haar dochter, moet ik het maar even gaan doen. Omdat ik bang ben dat ze voor ik het in de gaten heb langzaam verdwijnt in die berg luchtige dansstof ga ik snel aan de slag.
Ik verzamel al mijn vertrouwen bij elkaar, doe nog net mijn ogen niet dicht en geef een peut op de voetschakelaar en ...... het lukt!

Ik heb mijn eerste spullen gelockd en gezoomd en het is nog mooi geworden ook.
Dank je wel Naad voor je vertrouwen in mij.
Na zo'n jaar of vijf is hier in huis het een en ander toe aan een nieuw laagje verf. Ha, dat kan ik!
Lekker mijn oude kloffie aan, een leuk kleurtje uitkiezen en kledderen maar.
Schuren vind ik niet zo leuk, maar ik heb geleerd dat dit niet perse altijd noodzakelik is. Dus is voor mij het besluit al snel genomen dat ook bij deze klus stevig schuren niet echt nodig lijkt te zijn.
Enthousiast duik ik de doe-het-zelf-zaak waar mijn lief werkt in en loop regelrecht naar de afdeling verf. Ik weet inmiddels gelukkig de weg een beetje binnen deze mega store. Wanneer dit niet het geval is, kan ik daar namelijk uren dwalen. Eerst vol enthousiasme voor alles wat ik zie en later vol frustratie, omdat ik niet kan vinden wat ik zoek, of, nog erger, niet kan kiezen wat ik hebben wil.
Maar goed ik ben er nu voor verf, dus hoe moeilijk kan het wezen?
Tja dat dacht je, ik kan kiezen tussen Amerk of eigen merk, net zo goed als Amerk, maar dan van eigen merk ( euh ja hier verlies je me dus al) Dan heb ik het nog niet over de kleuren gehad, je kunt kiezen tussen allerlei landen kleuren bv Bels Geel, Hollands Blauw, Duits Bruin, Noors Wit, Groenlands Groen, maar dan anders. Ook kun je uit vrije namen kiezen zoals Melkgebit Wit, Oogbol Wit, Honden Wit, Zebrapad Wit, WC-pot Wit enz. Je snapt dat ik al snel verdronk in allerlei kleuren stalen en namen.
Gelukkig mag ik al snel weer aan het werk, de meivakantie zit erop zonder dat ik ook maar een kwast aangeraakt heb.
Ik hoef even geen keuzes te maken en gelukkig niet te schuren of nog zo'n secuur werkje: afplakken!
Nee ik ge even kliederen en kledderen met de peuters.
Na een heerlijke en inspirerende ochtend heb ik nog wat vergaderingen, nog wat administratie en kom uiteindelijk pas laat thuis.
Sorry lief, dat is dan precies op jouw vrije dag!

Ha mijn lief genoot!!! Hij heeft heerlijk alles secuur kunnen schilderen, netjes af geplakt en keurig geschilderd. Zonder mijn stuiterende, afleidende, nonchalante aanwezigheid. En het is weer prachtig geworden